Probleme de digestie – ceaiuri si remedii
DIGESTIA PROASTA
Digestia reprezinta un ansamblu de transformari ale alimentelor pana la stadiul in care acestea pot fi asimilate de celule. Digestia proasta apare ca o afectiune sau ca o consecinta a unei inflamatii a mucoasei stomacului sau a constipatiei.
A. Greutati in digestie
Pacientul simte mancarea in stomac grea, „ca o piatra“. Leacul pentru pacientii care digera greu albumina este sa consume inainte de masa cateva felii de ananas.
Atentie! Diabeticii vor consuma numai ananas neindulcit
Un alt remediu este acela de a consuma chili, care este o mirodenie iute si determina o crestere mare de suc gastric. Abundenta de suc gastric va face digestia mai usoara.
B. Digestie lenta
Digestia lenta poate fi cauzata de o inflamatie a mucoasei stomacale sau de constipatie.
Va recomandam ceaiul preparat dupa reteta:
– seminte de fenicul 30 g
– radacini de papadie 90 g
– radacini de graminee 90 g
– radacini de cicoare 90 g.
Decoctul se prepara dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, fiert 10 minute in 500 ml de apa. Se beau 2 cani de ceai pe zi.
Un alt ceai pentru tratarea digestiei lente:
– frunze de rozmarin 60 g
– flori de musetel mare 60 g
– lamaita (fara radacina) 60 g
– seminte de anason 60 g
– frunze de roinita 60 g.
Ceaiul se prepara dintr-o lingura de amestec vegetal bine maruntit si omogenizat, oparit in 250 ml de apa. Se infuzeaza 10-15 minute. Se va bea o cana de ceai dupa cina. Va recomandam a manca incet, o mesteca bine si a va concentra pe alimentatia dumneavoastra. Daca servi lua o masa copiosa, cu mancaruri grele si bauturi diverse, luati o lingura de otet din cidru, pe care o diluati cu 250 ml de apa calduta, in cadrul unei digestii lente, va recomandam si tratamentul cu capsule, care cere a se administra dimineata si la pranz, inainte de a manca: 1 capsula de fenicul, 1 capsula de verbina mirositiare, 1 capsula de menta dulce.
Toate capsulele se vor lua impreuna.